Italiaanse gevulde tomaten
Niveau:
gemakkelijk
Indirecte methode
4 grote stevige tomaten
zout
vers gemalen peper
500 g pikante of milde Italiaanse worst
5 eetlepels gekookte rijst
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
2 bladen verse basilicum, fijngesneden
olijfolie
Voor de saus
de gezeefde inhoud van de tomaten
1 klein blikje tomatensaus
zout
vers gemalen peper
suiker
3 eetlepels zure room
Snij een klein kapje van de tomaten (ong.
het bovenste vierde); bewaar de kapjes. De tomaten zorgvuldig uithollen en de
inhoud bewaren. De lege tomaten nu met zout en peper bestrooien en terzijde
zetten. Meng de worst met de rijst, peterselie en basilicum. Vul de tomaten met
dit mengsel en zet de kapjes er weer op. De tomaten met iets olie besproeien en
dan op een bakplaat zetten. Plaats de bakplaat in het midden van het kookrooster
en grilleer voor 20 à 25 minuten. In de tussentijd bereidt u de saus: combineer
de inhoud van de tomaten met de tomatensaus. Voeg zout, peper en suiker toe;
breng het aan de kook. Verwijder van het vuur en voeg de zure room toe; afmaken,
met kruiden naar smaak. Plaats een beetje saus op elk bord en zet er een gevulde
tomaat op. Warm opdienen met gebakken courgettes en eventueel een knapperige
baguette
Voor 4 personen.