Kip met bier | Garnalen | Ham met sinaasappel | Gevulde tomaten | Broodpudding

Italiaanse gevulde tomaten

Niveau: gemakkelijk
Indirecte methode

4 grote stevige tomaten
zout
vers gemalen peper
500 g pikante of milde Italiaanse worst
5 eetlepels gekookte rijst
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
2 bladen verse basilicum, fijngesneden
olijfolie

Voor de saus
de gezeefde inhoud van de tomaten
1 klein blikje tomatensaus
zout
vers gemalen peper
suiker
3 eetlepels zure room

Snij een klein kapje van de tomaten (ong. het bovenste vierde); bewaar de kapjes. De tomaten zorgvuldig uithollen en de inhoud bewaren. De lege tomaten nu met zout en peper bestrooien en terzijde zetten. Meng de worst met de rijst, peterselie en basilicum. Vul de tomaten met dit mengsel en zet de kapjes er weer op. De tomaten met iets olie besproeien en dan op een bakplaat zetten. Plaats de bakplaat in het midden van het kookrooster en grilleer voor 20 à 25 minuten. In de tussentijd bereidt u de saus: combineer de inhoud van de tomaten met de tomatensaus. Voeg zout, peper en suiker toe; breng het aan de kook. Verwijder van het vuur en voeg de zure room toe; afmaken, met kruiden naar smaak. Plaats een beetje saus op elk bord en zet er een gevulde tomaat op. Warm opdienen met gebakken courgettes en eventueel een knapperige baguette

Voor 4 personen.

Barbecues
Cactus
Weber
Accessoires
Beter product
Catering
Winkel
Demonstraties
Adviezen
Amerikaans
Nols
Contact

 

 
 
©Design

Outdoor Cooking Store | Overkampsweg 14 | 8102 PH Raalte | Tel: 0572-346100 | Mobiel: 06-29144488 | | E-mail
Openingstijden: Wilt u onze winkel bezoeken? Neem van te voren even contact met ons op.