Kip met bier | Garnalen | Ham met sinaasappel | Gevulde tomaten | Broodpudding

Warme broodpudding met gedroogde kersen

Niveau: gemakkelijk
Indirecte methode

10 sneetjes brood
3 eieren
250 gr. suiker
1 theelepel vanille extract
1 theeklepel nootmuskaat
1theelepel kaneel
2 eetlepels boter
5 dl melk
150 gr. gedroogde kersen
1 theelepel citroenschil

Rooster het brood totdat er grillmarkeringen te zien zijn. Draai het brood halverwege een keer om. Snij daarna het brood in dobbelsteentjes.

Klop de eieren in een grote schaal totdat dit beslag stevig en luchtig is. Voeg de suiker, vanille, nootmuskaat, kaneel en gesmolten boter toe. Kloppen totdat het geheel goed gemengd is. Voeg de melk toe, dan de gedroogde kersen en de citroenschil. Voeg nu de dobbelsteentjes brood toe en meng ze goed door de pap. Laat dit geheel 45 minuten staan, terwijl u af en toe het brood weer in de pap drukt..

Doe de brood- en eirnassa over in een puddingvorm of 12,5 x 23 cm broodpan. Plaats deze in het midden van het kookrooster en grilleer indirect. Na 50 tot 60 minuten ontstaat er een mooie bruine korst. Snij in stukken en serveer bijvoorbeeld met yoghurtijs.

Voor 6 personen.

 

 

 

 

Barbecues
Cactus
Weber
Accessoires
Beter product
Catering
Winkel
Demonstraties
Adviezen
Amerikaans
Nols
Contact

 

 
 
©Design

Outdoor Cooking Store | Overkampsweg 14 | 8102 PH Raalte | Tel: 0572-346100 | Mobiel: 06-29144488 | | E-mail
Openingstijden: Wilt u onze winkel bezoeken? Neem van te voren even contact met ons op.